KAS YRA MALONUMAS?

Kiekvienas iš mūsų į šį klausimą turime savo unikalų atsakymą. Tikimės, kad mūsų naujieji PERGALĖ UNIQUE saldainiai nuneš tavo mintis į malonumų pasaulį, kad juos ragaudamas trumpam užsimirši ir... atrasi savo malonumą.

 Malonumas jai – atsigulti į ką tik įvilktus švelnius patalus





PERGALĖ UNIQUE MARC DE
CHAMPAGNE

Šampanės vynuogių burbuliukų ir šokoladinio grietinėlės kremo harmonija.

O jai klausytis skambančios melodijos iš vinilinės plokštelės



PERGALĖ UNIQUE GIANDUJA & COCOA
NIBS

Itališkas gianduja kremas susilieja su prancūzišku šokoladiniu kremu ganache.

Kuo šie saldainiai unikalūs? 

MARC DE CHAMPAGNE

  • „Marc de Champagne“ yra spiritinis vynuogių gėrimas, kuris, kaip ir šampanas, gaminamas tik iš Prancūzijos Šampano regione užaugintų Chardonnay, Pinot Noir ir Pinot Meunier vynuogių.
  •  „Marc de Champagne“ (kaip ir šampanas) yra Prancūzijos įstatymų saugomas pavadinimas. Kad spiritinis gėrimas būtų vadinamas „marc“, jis turi būti gaminamas tam tikru specifiniu būdu.
  • Kaip ir itališkas „grappa“, prancūziškasis „marc“ yra brendis (distiliuotas vynas),  gaminamas iš kruopščiai atrinktų vynuogių odelių ir jų sėklų, likusių po šampano gamybos.
  •  „Marc de Champagne“ beveik visuomet patiekiamas po vakarienės. Tai rafinuotas gėrimas  užbaigti ilgą vakarienę, ypač tinkantis po saldžių desertų.

GANACHE

  • Tai prancūziškas terminas, reiškiantis glotnų ir aksominį šokolado bei grietinėlės mišinį.
  • Ganašas konditerijos mokyklą papildė atsitiktinai, virtuvės šefo mokiniui bandant pagaminti kepinių kremą ir netyčia į brangaus smulkinto šokolado dubenį išpylus karštą grietinėlę. Šefas mokiniui sušuko „ganašas“ (terminas, reiškiantis „kvailys“, „neprotingas“) – taip šis pavadinimas kremui ir prigijo.
  • Ganašas gaminamas lygiomis dalimis kaitinant grietinėlės ir smulkinto šokolado mišinį, o pastovėjęs – sutrinamas iki vientisos masės. Jeigu norisi, į kremą galima įlašinti alkoholio ar mėgstamų kvapių ekstraktų.

GIANDUJA

  • Glotnus, tepamas šokolado ir lazdyno riešutų kremas su ne mažiau kaip 30% lazdyno riešutų pastos.
  • Turine sugalvotas iš būtinybės, kai Napoleono valdymo laikais (1796–1814 m.) Italijoje buvo uždraustas britų kakavos importas.
  • Šviesesnis už juodą šokoladą, bet tamsesnis už pienišką, gianduja kremas gali būti įvairiausių formų – nuo traškių batonėlių iki švelnių ir kreminių užtepėlių.
  • Gaminant gianduja, pirmiausia paskrudinami kokybiški lazdyno riešutai – taip geriausiai atsiskleidžia jų aromatas. Kepinti riešutai smulkiai sumalami bei sumaišomi su vientisa tirpinto cukraus ir šokolado mase. Aksominis ir kvapnus gianduja kremas paruoštas.

COCOA NIBS

  • Kakavos gabaliukai – tai, kas lieka po to, kai kakavos pupelės išdžiovinamos, paskrudinamos ir nuimama jų luobelė. Tai kiekvienos kakavos pupelės, naudojamos šokoladui gaminti, širdis ir siela.
  • Džiovinti kakavos gabaliukai pasižymi riešutų, šokolado skoniu ir maloniu traškumu, todėl subtiliai papildo įvairius maisto produktus.
  • Be to, kad kakavos gabaliukai yra skanūs ir puikiai tinka įvairiems patiekalams pagardinti, jie taip pat yra neįtikėtinai sveiki ir kupini antioksidantų.
  • Kakavos gabaliukai tapo populiariu sveikuolišku maistu, o dėl savo traškumo – netikėtu priedu šokoladiniams desertams ir šokolado plytelėms.