Cukrosofija

Kiekvienam šokolado ir saldainių gamintojui dera turėti savo cukrosofiją  (cukraus filosofiją)

„Pergalė” cukraus nedemonizuoja. Atvirkščiai, būtent becukriai saldumynai mums atrodo... kaip čia pasakius... kaip loginės klaidos. Tačiau puikiai suprantame ir modernaus sveiko žmogaus dilemą: šiek tiek cukraus yra niam niam, tačiau per daug cukraus yra nu nu nu. Ką daryti?

Kaip tapti tikrais cukrosofais?

Siekiant sveikos gyvensenos, iš pridėtinio cukraus patariama gauti ne daugiau nei 5-10 proc. visų dienos kalorijų.1 Kitaip tariant, jei tik nepersistengiame, cukrus netampa mūsų priešu.2
Tačiau didžioji problema yra ta, kad maisto ir gėrimų gamintojai įsigudrino astronominius cukraus kiekius krauti ten, kur cukrui būti net nepriklauso!

Vitamininio vandens buteliukas skamba kone kaip panacėja, tačiau cukraus jame yra daugiau nei standartiniame šokoladuke. Staigmena? O ką jau kalbėti apie tokias cukraus bombas, kaip gaivieji ir energetiniai gėrimai, padažai, sriubos iš pakelių, sausųjų pusryčių paketai ir t.t.

Būtent dėl nenatūralios cukraus invazijos į kitas kategorijas kasdienis cukraus suvartojimas ima viršyti rekomenduojamas normas mums to net nežinant.

Norite būti tikrais cukrosofais? Būkite atidesni, tikrinkite cukraus kiekį skirtinguose produktuose ir kontroliuokite situaciją, tačiau nenustokite džiaugtis gyvenimu. Saldumo palaimą patirkite kartu su „Pergale”, nes žodis SALDU yra žodžio SALDUmynas dalis.

Ir atminkite – su pižama į darbą geriau neiti!