Istorija, kaip kelrodis į saldesnę ateitį

Kodėl ilgą istoriją turinčios bendrovės sureikšmina savo praeitį? Ir kam tai turėtų rūpėti? Juk,  galiausiai, verslo sėkmė priklauso tik nuo to, ką žmonėms siūlome šiandien, o ne prieš penkis dešimtmečius. Teisingai?

Tačiau kartais istorija turi reikšmę. Ji svarbi tiems, kurie drąsiai tęsia pirmtakų pradėtus darbus.

Kiekvienas naujas „Pergalės” produktas gimsta dviejų misijų sandūroje. Mes atsakingai stebime šiuolaikinį žmogų, kintančias madas ir poreikius, ir pasitelkiame saldumynų magiją tam, kad nesiliautume Jūsų džiuginę. Tačiau kūryba nevyksta vakuume – kiekviena skonio inovacija atsispiria nuo idėjų, svajonių ir receptų, kuriais gyveno ankstesnės „Pergalės” šokolado meistrų kartos.

Būtent todėl didžiuojamės galėdami savo istorija dalintis su Jumis.

1922

Lietuva žengia į šokolado amžių. Vilniaus senamiesčio širdyje duris atveria šokolado fabrikėlis „Fortūna”. Fabrike bei kitose Vilniaus vietose jo savininkai atidaro ir kelias firmines cukraines.

1952

„Fortūna” tampa „Pergale”. Atidaromas modernus, aukščiausius to meto gamybos standartus atitinkantis saldumynų fabrikas.

1959

Modernizacija duoda vaisių. Sukuriami sudėtingos receptūros rankų darbo saldainiai „Sostinės”. Damos šį saldainį įsimylėjo iškart. Nuo to meto pasaulis apsivertė aukštyn kojomis, tačiau palepinti simpatiją „Sostinės” saldainiais ir šiandien yra puiki idėja.

1963

„Pergalės” meistrai sukuria antrąjį šedevrą – dar sudėtingesnės gamybos saldainius „Vilnius”. Produktui suteikiamas kokybės ženklas – tuo laikmečiu tai buvo aukščiausias įmanomas įvertinimas,  o smaližiai „Vilnių” aukščiausiais balais vertina iki pat šių dienų.

1964

Veikdama niūriomis komunistinės santvarkos sąlygomis, „Pergalė” ieško, kuo pradžiuginti pavargusius žmones. Taip gimsta egzotiški ryškiaspalvio įpakavimo saldainiai „Ananasiniai”. Populiarumo neprarandantys ir šiandien, „Ananasiniai” anuomet siuntė viltingą žinią apie geresnį ir spalvingesnį gyvenimą.

1967

„Paukščių pieno” gimimo metai. Pavadinimas pasiskolintas iš senovės graikų posakio, reiškiančio neįtikėtino ar net neįmanomo skonio delikatesą. Neįmanoma tapo įmanoma, o „Paukščių pieną” lietuviai iki šiol renkasi ypatingoms progoms paminėti.

1968

Įkvėpti „Ananasinių” saldainių sėkmės, „Pergalės” meistrai sukuria dar vienus vaflinius saldainius - „Nomeda”. Šiandien šie saldainiai mylimi ne tik dėl išskirtinio skonio, bet ir dėl ypatingo, sielą glostančio nostalgijos pojūčio.

1969

Dienos šviesą pirmą kartą išvysta sausainiai „Gaidelis” – laimingos vaikystės palydovai, ragaujami su uogiene, sviestu ar be jokių priedų. Paskutiniausias metais „Gaidelis” išgyvena tikrą renesansą ir netgi suspėjo tapti „mados reikalu” tarp pačių stilingiausių jaunuolių.

1994

Bendrovė keičia pavadinimą. Tegyvuoja „Vilniaus pergalė”!

2003

Įdiegta integruota vadybos sistema (IVS), atitinkanti ISO 9001 kokybės vadybos ir RVASVT pagrįstos maisto saugos sistemos reikalavimus. Tai leido garantuoti dar didesnį produkcijos kokybės stabilumą.

2008

Įdiegta nauja „Aasted” linija, leidusi paspartinti ir optimizuoti akimirksniu išgraibstomų asorti saldainių dėžučių gamybą. Šie patobulinimai gerokai padidino „Pergalės” produkcijos patrauklumą eksporto rinkose.

2009

Pristatomas prekės ženklas „Pergalė” ir užregistruojamas auksinių raidžių logotipas. Tais pačiais metais „Nielsen” 100 g „Pergalės” juodąjį šokoladą įvertina kaip geriausią naujieną. Šalyje pagamintų juodųjų šokoladų lygoje, mūsų nuomone, produktas iki šiol neturi lygių.

2012

Sparčiai augančiam verslui reikia naujų namų. „Vilniaus pergalė” išsikrausto į erdvias, modernias ir šiuolaikinėms gamybos technologijoms optimaliai pritaikytas patalpas Vilniaus V.A. Graičiūno gatvėje.

2013

Kokybės kartelė keliama į naujas aukštumas. Įdiegiamas tarptautinis IFS maisto standartas – „Vilniaus pergalei” suteikiamas itin aukštas 99.3 proc. įvertinimas.

2018

Šokolado niekada nebus per daug. „Vilniaus pergalė” įsigyja saldainių gamyklą Šiauliuose „Naujoji Rūta”. Šis strateginis ėjimas leidžia dar labiau diversifikuoti produkcijos asortimentą ir padidinti gamybos apimtis.

2019

Šiaulių gamykloje atliekami generaliniai atnaujinimo ir modernizavimo darbai, įdiegiama pažangi sausainių linija. Padaliniui Šiauliuose pavedama be galo atsakinga ir sakrali užduotis – legendinių sausainių „Gaidelis” gamyba.

2019

Tyrinėjame dar nepažintas skonių teritorijas. Juodasis šokoladas su liofilizuotais burokėliais nustebina visus ir nepalieka abejingų. Kiekvienas klasika tapęs produktas kadaise buvo inovacija. O mūsų pareiga dvilypė – puoselėti tradicijas ir nesiliauti eksperimentuoti. Širdyse darosi šilta, kai pagalvojame, kokie nuostabūs bus ateities nuotykiai ir ateities skoniai…